Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Dagprogramma's 6 daagse opleiding Starten met implantologie

De cursus Starten met Implantologie is verdeeld over 6 dagen en is een combinatie van theorie, hands-on en meekijken in de praktijk. Tijdens de theorie worden vele aspecten van tandheelkundige implantologie behandeld. Je wordt bekend gemaakt met de algemene en systeemgerichte kennis.

Aan de orde komen o.a.: Historie tandheelkundige implantologie, Patiëntselectie & management, Indicaties: prothetische mogelijkheden, Prothetische mogelijkheden van de implantaatsystemen Tapered Screw-Vent en SwissPlus™,Vormgeving, materiaaleigenschappen en oppervlakte behandeling implantaten, Chirurgie, Afdrukprocedures, Pasfase, Plaatsen supraconstructie, Nazorg en troubleshooting, Enkelvoudige tandvervanging, Meervoudig kroon en brugwerk, Marketing tandheelkundige implantaten

DAG 1: Implanteren, implantaatsystemen en chirurgie

DAG 2: Biologische Breedte, implantaatsystemen en chirurgie

DAG 3: Overkappingsprotheses op implantaten

Eerste praktijkmiddag: meekijken over de schouder van de docent met 2 operaties voor een overkappingsprothese op implantaten, consult, plaatsen drukknoppen, definitief afdrukken, plaatsen prothese, controles.

DAG 4: kroon- en brugwerk op implantaten

Tweede praktijkmiddag: meekijken met 2 operaties voor kroon en brugwerk op implantaten, consult, afdrukken, beetbepalen met happen, plaatsen kroon- en brugwerk, controles.

DAG 5: complexe implantologie behandelingen

Praktijkdag: meekijken tijdens operaties met complexe implantologie behandelingen

Dag 6: Aan de slag

Aan het einde van dag 6 wordt de opleiding afgerond met een multiple choice toets.


Speciale cursusdag voor uw Implantologie Assistente

Voor je aankomend Implantologie assistente wordt 2 keer per jaar bij Implacademy Assisteren bij Implanteren voor de Assistente georganiseerd. Omdat je de opleiding Starten met Implantologie bij ons volgt, mag één van je assistenten met 50% korting deelnemen aan deze opleiding. Deze dag introduceren wij haar/hem in de wereld van de implantologie. Lees hier meer over de cursus.

Implanteren op Locatie

Om de eerste stap in je eigen praktijk te zetten, bieden wij facultatief DAG 7 aan, een implantologiedag in je eigen praktijk met eigen patiënten. Je implanteert onder begeleiding van één van onze docenten. Lees hier meer.