Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Dagprogramma's 6 daagse opleiding Starten met implantologie

De cursus Starten met Implantologie is verdeeld over 6 dagen en is een combinatie van theorie, hands-on en meekijken in de praktijk. Tijdens de theorie worden vele aspecten van tandheelkundige implantologie behandeld. Je wordt bekend gemaakt met de algemene en systeemgerichte kennis.

Aan de orde komen o.a.: Historie tandheelkundige implantologie, Patiëntselectie & management, Indicaties: prothetische mogelijkheden, Prothetische mogelijkheden van de implantaatsystemen Tapered Screw-Vent en SwissPlus™,Vormgeving, materiaaleigenschappen en oppervlakte behandeling implantaten, Chirurgie, Afdrukprocedures, Pasfase, Plaatsen supraconstructie, Nazorg en troubleshooting, Enkelvoudige tandvervanging, Meervoudig kroon en brugwerk, Marketing tandheelkundige implantaten

DAG 1: Implanteren, implantaatsystemen en chirurgie

DAG 2: Biologische Breedte, implantaatsystemen en chirurgie

DAG 3: Overkappingsprotheses op implantaten

Eerste praktijkmiddag: meekijken over de schouder van de docent met 2 operaties voor een overkappingsprothese op implantaten, consult, plaatsen drukknoppen, definitief afdrukken, plaatsen prothese, controles.

DAG 4: kroon- en brugwerk op implantaten

Tweede praktijkmiddag: meekijken met 2 operaties voor kroon en brugwerk op implantaten, consult, afdrukken, beetbepalen met happen, plaatsen kroon- en brugwerk, controles.

DAG 5: complexe implantologie behandelingen

Praktijkdag: meekijken tijdens operaties met complexe implantologie behandelingen

Dag 6: Aan de slag

Aan het einde van dag 6 wordt de opleiding afgerond met een multiple choice toets.


Speciale cursusdag voor uw Implantologie Assistente

Voor je aankomend Implantologie assistente wordt 2 keer per jaar bij Implacademy Assisteren bij Implanteren voor de Assistente georganiseerd. Omdat je de opleiding Starten met Implantologie bij ons volgt, nodigen wij één assistent uit om kosteloos (normale prijs € 495,-) deel te nemen aan deze opleiding. Deze dag introduceren wij haar/hem in de wereld van de implantologie. Lees hier meer over de cursus.

Implanteren op Locatie

Om de eerste stap in je eigen praktijk te zetten, bieden wij facultatief DAG 7 aan, een implantologiedag in je eigen praktijk met eigen patiënten. Je implanteert onder begeleiding van één van onze docenten.