Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Praktische informatie

Duur:

2 dagen van 09:00 tot 17:00 uur

Locatie:

Garderen

Kosten:

€ 1.150,-

Aantal deelnemers:

min. 6 - max. 8

KRT punten:

14

Direct inschrijven Vragen? Bel ons +31 (0)577 461 981

Cursusdata

Surgery All at Once™ 2019 (VOL)
Dag 1 Donderdag 7 november 2019
Dag 2 Vrijdag 8 november 2019
Surgery All at Once™ 2020
Dag 1 Donderdag 26 november 2020
Dag 2 Vrijdag 27 november 2020

Omschrijving

In deze workshop leer je meer over chirurgische technieken in de implantologie. Er wordt uitgebreid  ingegaan op immediate placement, socket ridge preservation, eenvoudige sinuslift en verschillende botmanipulatie technieken zoals botaugmentatie/regeneratie/splitting.

Tijdens de theorie komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: toepassing van membranen, toepassing van donorbot/xenografts, het verdikken en mobiliseren van de flap en "wanneer een patiënt met een botdefect zelf behandelen of doorverwijzen?".

Je leert per onderwerp welk protocol, instrumentarium en materiaal gebruikt wordt en in de hands-on sessies kun je het geleerde onmiddellijk oefenen. Ook kijk je mee met een complexe live operatie.

Leerdoel
Na de workshop ben je beter in staat om gecompliceerde orale chirurgische behandelingen uit te voeren.

Voor wie?
Deze workshop is een must voor iedereen die verder wil in de implantologie. Je hebt een basisopleiding Implantologie gevolgd en je wilt je kennis en vaardigheden in de orale chirurgie uitbreiden.

Workshop 
De workshop Surgery All at Once™ is zowel theoretisch als praktisch. Het praktische deel bestaat uit hands-on trainingen op demo kaken, waarop je met gebruik van het juiste instrumentarium de behandelde technieken zult uitvoeren.

We werken met een kleine groep en er is ruimte voor het inbrengen en bespreken van je eigen casussen en onderwerpen.

Programma

Implacademy werkt samen met partners die ons helpen de kwaliteit van onze cursussen te verbeteren. Voor de workshop Surgery All at Once werken wij samen met Implacom, de distributeur van Zimmer Biomet Implant Systems en Puros Allograft.

Docenten

  • Drs. W.P. van der Schoor

    Algemeen practicus en implantoloog, Mondzorgpraktijk Garderen
    Lees meer

Bekijk ook eens deze cursussen