Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Cursusdata

Surgery All at Once™
Dag 1 Donderdag 13 juni 2019
Dag 2 Vrijdag 14 juni 2019

Omschrijving

Deze workshop over chirurgische technieken in de implantologie is een vervolg op de cursus Starten met Implantologie. Er wordt uitgebreid  ingegaan op immediate placement, socket ridge preservation, eenvoudige sinuslift en verschillende botmanipulatie technieken zoals botaugmentatie/regeneratie/splitting.

Je leert per onderwerp welk protocol, instrumentarium en materiaal gebruikt wordt en in de hands-on sessies kun je het geleerde onmiddellijk oefenen. Ook kijk je mee met een complexe live operatie.

Leerdoel
Na de workshop ben je beter in staat om gecompliceerde orale chirurgische behandelingen uit te voeren.

Doelgroep
Deze workshop is een must voor iedereen die verder wil in de implantologie. Je hebt een basisopleiding Starten met Implantologie gevolgd en je wilt verder in deze technieken.

Workshop inhoud
De workshop Surgery All at Once™ is zowel theoretisch als praktisch. Het praktische deel bestaat uit hands-on trainingen op demo kaken, waarop je met gebruik van het juiste instrumentarium de behandelde technieken zult uitvoeren.

Tijdens de theorie komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: toepassing van membranen, toepassing van donorbot/xenografts, het verdikken en mobiliseren van de flap en "wanneer een patiënt met een botdefect zelf behandelen of doorverwijzen?".

We werken met een kleine groep en er is ruimte voor het inbrengen en bespreken van je eigen casussen.

Programma

Implacademy werkt samen met organisaties en sponsoren die ons helpen de kwaliteit van onze cursussen te verbeteren. Voor de workshop Surgery All at Once werken wij samen met Implacom, de distributeur van Zimmer Biomet Implant Systems en Puros Allograft.

Docenten

  • Drs. W.P. van der Schoor

    Algemeen practicus en implantoloog, Mondzorgpraktijk Garderen
    Lees meer
  • Drs. J. Deurloo

    Algemeen practicus en implantoloog, De Kiezel, centrum voor tandheelkunde Noord-Scharwoude
    Lees meer

Bekijk ook eens deze cursussen